Забавен ден в кухнята с Ян и Bonduelle

16:00:00

Преди две седмици получихме подарък от нашите приятели от Bonduelle. Приехме с радост тяхното предизвикателство „Приключения в градината“, за което ще ви разкажем сега.


С Ян обичаме да похапваме зеленчуци. Странно, знам, подрасващо дете да обожава грах и броколи - факт. Ян никога не е имал проблеми с храненето, напротив. Захраних го с лекота и удоволствие.
Като фенове на Bonduelle изобщо не се поколебах да се включим в тяхната кампания за вкусно и полезно готвене. Бързо си избрахме рецепта от веселата и занимателна книжка и запретнахме ръкави.

Нашата тематика беше граховата. Получихме една огромна консерва и плюшената Госпожица Грахова, в която Ян се влюби.. :D


Рецептата която избрахме, беше Омлетени порции с грах и царевица:


Нужните продукти за 4 порции бяха:
- 400 гр. грах Bonduelle
- 340 гр. царевица Bonduelle 
- 8 яйца
- 100 мл. прясно мляко
- 2 с.л. масло
- сол на вкус



В дълбока купа разбих първо яйцата. Прибавих щипка сол и разбърках. Ян ме наблюдаваше като орел и беше доста сериозен. Добавих млякото и пак разбърках. 
В две  по-малки купи разделих царевичката и граха и залях по равно с разбитите вече яйца и мляко. За допълнителен вкус добавих и малко настърган кашкавал.


И понеже нямахме под ръка форма за мъфини, импровизирахме в четири кофички за крем карамел. Старателно намазах кофичките с масло и изсипах сместа в тях.


Сложих ги в предварително загрята фурна на 180 градуса и зачакахме нетърпеливо. След около 15-20 минути бяха вече готови и доста апетитно изглеждащи.


Изчакахме ги да се охладят и внимателно отделихме готовите омлетчета.
Оказаха се много вкусни! Всъщност, това е една прекрасна рецепта за закуска!


Разделихме по братски с Ян и похапнахме с кеф!


Благодарим на Bonduelle за подаръците и веселото изживяване в кухнята! Препоръчвам на всички да опитат рецептата, много е лесна, бърза и вкусна! Зеленчуците са готови за похапване и с лъжичка от кутийките (както правя аз често с царевичката на Bonduelle.. :D ), докато чакате омлетчетата.

Сега отиваме да играем на веселите игри от книжката „Приключения в градината“ и ви пожеламаве вкусни почивни дни! ;)



You Might Also Like

2 Kommentare

  1. Омплетчетата изглеждат много добре! А Ян колко е пораснал... ^^

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хихи, да, голям човек стана вече.. :) Благодарим, Мони! <3

      Изтриване